skip to Main Content
020 - 625 4721 cafesmitenvoogt@gmail.com

Bouw mee: Café Smit en Voogt V2!

Nu gaat het dan toch eindelijk gebeuren: ons pand aan de Plantage Parklaan nr. 10 wordt in het najaar van 2020 geheel verbouwd. Dat betekent dat we weer een paar maanden dicht moeten en dat is na de coronasluiting van de afgelopen tijd op z’n zachtst gezegd een uitdaging.

Waarom gaat Café Smit en Voogt verbouwen?

Het pand dat wij huren is een monumentaal pand uit 1885. Onze buren aan weerszijden hebben al eerder verbouwd en daarom heeft de eigenaar van ons pand besloten om dit ook te doen. Wij grijpen deze mogelijkheid aan om onze mooie locatie in de Plantagebuurt op te knappen en tegelijkertijd onze bedrijfsvoering zo goed mogelijk te verduurzamen.

Wat gaat er gebeuren?

We gaan met de verbouwing voor:

 • een nieuwe fundering om weer decennia lang door te kunnen als favoriet buurtcafé;
 • een extra verdiepte kelder met ruimte voor toiletten en opslag;
 • een stevige bar om goed aan te kunnen hangen;
 • een nieuwe keuken met stahoogte voor onze grootse chefs;
 • extra zitruimte boven voor meer tafels tijdens o.a. sportavonden en pubquizzen;
 • een zo duurzaam mogelijke manier van o.a. koken, isoleren en afvalverwerking;
 • en als kers op de taart: nieuwe vloeren en een nieuwe laag verf op de muren.

De verbouwing van het pand loopt naar verwachting van oktober 2020 tot februari 2021, daarna gaan we zelf aan de slag met de bar, keuken, toiletten etc.

Wat hebben we nodig aan budget?

We hadden gespaard voor de verbouwing, maar de sluiting vanwege corona heeft onze buffer enorm doen afnemen. We zijn momenteel bezig met een aanvraag van een lening en kunnen een deel zelf investeren, maar dat is niet genoeg. We zijn op zoek naar aanvullende financiering van minimaal 50.000 euro. Alles wat we daarboven aan budget kunnen ophalen maakt dat we groener en duurzamer kunnen werken. En daar gaan we graag voor!

Bouw mee: Café Smit en Voogt V2

De coronatijd heeft ons doen beseffen dat we niet alleen staan. We hebben veel support gekregen van klanten, vrienden en familie en veel mensen bieden aan dat ze ons willen helpen. Dat vinden we superfijn en we werken momenteel twee mogelijkheden uit om Café Smit en Voogt financieel te kunnen steunen. We denken aan obligaties en giften, in ruil waarvoor we op termijn weer iets teruggeven in de vorm van rente, bier en bitterballen ;-).

Wil je meer weten over hoe jij kunt meebouwen aan de toekomst van Café Smit en Voogt? Geef je contactgegevens hieronder aan ons door:  We sturen je dan zo snel mogelijk alle informatie. Alvast heel erg bedankt voor je interesse en steun.

  Hartelijke groet van Bas Wijn en het team van Café Smit en Voogt

  Back To Top